Výjimečná chuť a garance původu, to jsou charakteristické znaky světoznámé belgické čokolády Belcolade, kterou používáme pro účely našeho čokoládového cateringu. V níže uvedené nabídce naleznete ty nejkvalitnější druhy čokolády ze všech koutů světa. Každá z těchto čokolád má své nezaměnitelné aroma a chuť, díky vybraným kakaovým bobům z původních plantáží.
V základní ceně pronájmu čokoládové fontány je standardní mléčná, bílá nebo hořká čokoláda Belcolade s minimálním obsahem 35% kakaa. Belgickou čokoládu do fontány neředíme rostlinným olejem, výhradně používáme pravé kakaové máslo pro zvýraznění chuti čokolády. V případě zájmu nabízíme za příplatek 150 Kč/kg níže uvedené exkluzivní čokolády Belcolade s garancí původu.
Nově nabízíme také prodej samostatné čokolády do fontány a kakaového másla v naší prodejně Oxalis & Leonidas pralinek v OC Forum Nová Karolina v Ostravě. Cena mléčné belgické čokolády do fontány 410 Kč/kg a cena kakaového másla 170 Kč/100 g. Pro více informací nás prosím kontaktujte.
Silné a tmavé aromatické čokolády
ORIGIN NOIR UGANDA 80%
Bohatá tmavá čokoláda charakteristická pro svůj nádech zemitosti, hub a jemnou kouřovou chuť.„Forastero“ kakaové boby z Ugandy s vysokým obsahem kakaa – 80%. Tyto kakaové boby jsou známé pro svoji výraznou kakaovou chuť a nízkou kyselost. Uganda je obecně známa pro své tropické podnebí a úrodné půdy, které jsou zkrápěny pravidelnými srážkami. Ugandské kakaové boby jsou velmi žádané, jejich export se v posledních letech ztrojnásobil poté, co milovníci čokolády objevili tuto vzrušující chuť.
ORIGIN NOIR ECUADOR 71%
Překvapivě jemná chuť této čokolády se vyznačuje svoji příjemnou vůní. „Nacional“ kakaové boby z Ekvádoru mají podíl 71% kakaa. Ekvádor má tropické klima podél jeho pobřeží Pacifiku, zatímco pohoří And je relativné vysoké, východní region má klima amazonského deštného pralesu, ve kterém se velmi daří kakaovým bobům. I z tohoto důvodu jsou velmi ceněny pro své zvláštní zemité a kakaové aroma.
ORIGIN NOIR COSTA RICA 64%
Lákavá vůně kouře, dřeva a sofistikovaná hořká kakaová příchuť spolu vytváří tradiční chuť kvalitní belgické čokolády vyrobené z kakaových bobů původem z Kostariky. Čtvrtinu Kostariky zabírají chráněné lesy a rezervace, ve kterých rostou kakaové boby, které jsou využívány k výrobě této velmi kvalitní čokolády.
ORIGIN NOIR PAPUA N. GUINEA 64%
Výrazné tóny whisky a kouře, v kombinaci s chutí kyselkavého kakaa,vytváří neopakovatelný požitek z každého sousta této výborné čokolády.Kytice tabáku a nádech hub doplňují ostatní ingredience, jež jsou základem vysoce individuálního chuťového zážitku, který nenaleznete u žádné jiné čokolády. Téměř 85% Papui N. Guinei je pokryto tropickým deštným pralesem. Jedním z nejcennějších vývozů této ještě ne zcela probádané země jsou právě velmi kvalitní kakaové boby.
ORIGIN NOIR PERU 64%
Vůně ovoce s mírně hořkou kakaovou chutí vytváří překvapivý první dojem pro tuto belgickou čokoládu původem z Peru. Kytice sušených fíků zvýrazňuje vůni po ovoci a poskytuje sladší, více krémovou chuť, než je typické pro tmavé čokolády. Kdo jednou ochutná, nikdy nezapomene. Tropické klima v Peru je ideální pro pěstování kakaa, kakaovníky mají původ u horního toku řeky Amazonky v Amazonském deštném pralese.
Jemné a krémové čokolády
ORIGIN LAIT GRENADA 44%
Belgická mléčná čokoláda s typickou vůní mléka a karamelu a jemného nádechu čerstvého vlašského ořechu přináší vynikající chuťový zážitek. Směs „Trinitario“ a „Criollo bobů“ s 44% obsahem kakaa z Grenady. Grenada je svěží hornatý ostrov sopečného původu. Tropické klima a úrodná země vytvářejí ideální prostředí pro pěstování kakaových bobů, které jsou jedním ze tří hlavních zemědělských produktů této země.
ORIGIN LAIT VENEZUELA 43%
Tato belgická čokoláda kombinuje silnou kakaovou a jasnou ořechovou chuť, které podtrhuje aroma z pražených kávových zrn. Výsledkem je exkluzivní mléčná čokoláda s bohatou krémovou konzistencí s přízvukem lískových oříšků, karamelu a vanilky. Mix Criollo a Trinitario bobů s obsahem kakaa 43%.
ORIGIN LAIT VANU ATU 44%
Silná, ale příjemná kakaová chuť s nádechem kávy a koření, to je charakteristika belgické čokolády, která je vyrobena z kakaových bobů původem z Vanuatu. Vanuatu je souostroví čítající 83 ostrovů a ostrůvků v jižním Pacifiku. Kakaovým bobům se zde daří v tenké, ale vysoce výživné vulkanické půdě.
ORIGIN LAIT COSTA RICA 38%
Výborná belgická čokoláda s aroma pražených kakaových bobů a mléčného krému. Nezaměnitelná kořeněná chuť oliv, dřeva, hřebíčku a praženého kakaa si získá každého milovníka mléčné čokolády.
ORIGIN LAIT DOMINICA 31%
Bílá belgická čokoláda s lehkou příchutí másla a mléka. Její chuť dotváří vůně květin a sušeného ovoce. Vyrábí se z „Sanchez“ kakaových bobů původem z Dominikánské republiky.